4ΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ

ΑΠΟ190
4ήμερη εκδρομή στην Οχρίδα 17-20/9/2016
Δημοσιεύτικε Πεμ Αύγουστος 8, 2016

Οχρίδα πόλη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας. Με την σφραγίδα της UNESCO. Ένα από τα  ομορφότερα σημεία της Ευρώπης  «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» όπως χαρακτηρίζεται λόγο της μεγάλης θρησκευτικής της σημασίας, στην εξάπλωση της χριστιανοσύνης.

Η τιμή συμμετοχής (κατ' άτομο) σε δίκλινα δωμάτια είναι 190€ και περιλαμβάνει
1.    Μεταφορές με πλήρες κλιματιζόμενο λεωφορείο
2.    Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό
3.    Διατροφή στην Οχρίδα (5 γεύματα ή δείπνα)
4.    Αρχηγός – συνοδός
5.    Τοπικός ξεναγός
6.    Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
7.    Φ. Π. Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (Από 17/9 Έως 20/9)

1η ημέρα Λ Α Μ Ι Α   -   Ο Χ Ρ Ι Δ Α
Αναχώρηση  μέσω Κατερίνης, Εγνατίας οδού & Φλώρινας με ανάλογες στάσεις για καφέ & φαγητό (προαιρετικά) φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Νίκης. Διατυπώσεις  & μέσω της πόλης Μοναστηρίου (Μπίτολα σημερινή ονομασία) φτάνουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  - δείπνο – διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα  Ο Χ Ρ Ι Δ Α  (ξενάγηση πόλης)
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της λίμνης. Με τον/ην  ξεναγό μας θα επισκεφτούμε την  αρχαία «Λύχινδο» που βαφτίστηκε Οχρίδα (στα σλαβικά = πόλη στο λόφο). Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη  της Οχρίδας με τα σπίτια να έχουν κόκκινες οροφές & να είναι κτισμένα στο λόφο της χερσονήσου που δεσπόζει πάνω από τη λίμνη, τη βυζαντινή εκκλησία του Άγιου Κλήμεντα, (η μονή ιδρύθηκε από τον άγιο Κλήμη της Αχρίδας, ένθερμο υπέρμαχο της ορθοδοξίας όταν ήρθε στην Οχρίδα. Λέγεται ότι ο ίδιος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το μέγεθος του μοναστηρίου & έτσι έκτισε πάνω στην αρχαία εκκλησία το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη μητρόπολη της αγίας Σοφίας (1035) με τις υπέροχες τοιχογραφίες (περιλαμβάνονται σκηνές από την παλαιά διαθήκη, η πομπή των αγγέλων που υποκλίνονται μπροστά στην παρθένο Μαρία, εικόνες πατριαρχών, αρχιεπισκόπων, Πάππων, αλλά & η τοιχογραφία 40 ρωμαίων μαρτύρων που αρνήθηκαν να αποποιηθούν το χριστιανισμό).  Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην παλιά πόλη της Οχρίδας στα καλντερίμια, τα παλιά ελληνικά  αρχοντικά κάτω από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ & τα μικρομάγαζα με ειδή λαϊκής τέχνης. Τα υπαίθρια καφέ , τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά καταστήματα, τις κομψές μπουτίκ & τις ρουστίκ ψαροταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & μεσημεριανό γεύμα . 

Το απόγευμα βόλτα (προαιρετική) με πλοιάριο στη λίμνη Οχρίδα, την πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων με προστατευόμενο υδροβιότοπο. Πρόκειται  για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Ονομάστηκε θάλασσα του γλυκού νερού,  λόγω των καταγάλανων και απόλυτα διαυγή νερών της. Βραδινό γεύμα - Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα επίσκεψη ναού όσιου Ναούμ
Μετά το πρωινό μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στον ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ στη νότια πλευρά της λίμνης με εκπληκτικές  τοιχογραφίες κτισμένο στο 10ο αιώνα που όλη η περιοχή ήταν έδρα της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν οι μοναχοί Κύριλλος & Μεθόδιος για να διδάξουν στους σλάβους την αλφάβητο (κυριλλικά) & τη βίβλο. Ο θρύλος θέλει την καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτύπα, αφουγκράζοντας κανείς προσεκτικά πάνω από τον τάφο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα όπου ολοκληρώνουμε την γνωριμία με την Οχρίδα περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παράλια. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα   Ο Χ Ρ Ι Δ Α    -   Λ Α Μ Ι Α
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Μπίτολα, την αρχαία βυζαντινή Ηράκλεια όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη. Στη συνέχεια από την γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού Νίκης  & Φλώρινας – Καστοριάς (όπου και θα γίνει στάση για φαγητό & βόλτα στην πόλη της Καστοριάς)  – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Καρδίτσας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ & φαγητό (προαιρετικά) φτάνουμε το βράδυ στη Λαμία.

 

Η τιμή συμμετοχής (κατ' άτομο) σε δίκλινα δωμάτια είναι 190€ και περιλαμβάνει
1.    Μεταφορές με πλήρες κλιματιζόμενο λεωφορείο
2.    Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό
3.    Διατροφή στην Οχρίδα (5 γεύματα ή δείπνα)
4.    Αρχηγός – συνοδός
5.    Τοπικός ξεναγός
6.    Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
7.    Φ. Π. Α.

Δεν περιλαμβάνονται
Ότι  δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα η αναφέρεται σαν προαιρετικό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Έχετε κάποια απορία σχετικά με την συγκεκριμένη εκδρομή, ή θέλετε απλά να κάνετε τη κράτηση σας;

Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας είναι εδώ για να σας εξυπηρετήσει.